Kosten kunststof kozijnen

Bent u op zoek naar de prijs van kunststof Schüco kozijnen? Dan bent u bij Profi Kozijnen aan het juiste adres. Wij vertellen u alles over de kosten van kunststof kozijnen. Na het lezen van deze pagina heeft u nog een extra reden om te kiezen voor kunststof kozijnen. Kozijnen van goede kwaliteit leveren namelijk meerdere voordelen op. De totale kosten worden bepaald door meerdere factoren. Wij geven u graag informatie over deze factoren, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. De voordelen van kwalitatief hoge kunststof kozijnen zijn: goede isolatie zowel in warmte als geluid, een langere levensduur, onderhoudsvrij en inbraak preventief.

Opbouw prijzen kunststof kozijnen

Voordat u overgaat tot aankoop wilt u natuurlijk eerst wat te weten komen over de prijzen van kunststof kozijnen. De exacte prijs verschilt namelijk per situatie, wij geven u graag wat meer inzicht. De prijs wordt beïnvloed door de volgende factoren:

  • De maten
  • het type profiel
  • Het type glas
  • Het type raam
  • Hang en sluitwerk
  • De montagekosten

De maten van de kozijnen verschillen logischerwijs bij elke opdracht. Hoe groter de maat hoe hoger de kosten zullen zijn. Naast de maat is het type glas ook erg bepalend. Het type glas moet namelijk voldoen aan uw wensen. Als u een raam plaats op het Zuidwesten wilt u waarschijnlijk de zonnewarmte tegenhouden. Terwijl u bij het raam aan de drukbezochte straatkant waarschijnlijk het geluid van voorbijrijdende auto’s wilt weren. In de verschillende soorten glazen zit ook verschil qua isolatie. Met een betere isolatie kunt u besparen op uw maandelijkse stookkosten. Wij adviseren u graag in de keuze naar het juiste type glas.

Naast de verschillende soorten glas zijn er ook verschillende soorten ramen. Zo zijn er valramen, draai-kiepramen, vaste ramen, en schuiframen. Elk raam heeft zo zijn voordelen per situatie. Zo zijn valramen zeer geschikt voor ventilatie en worden deze vaak geplaatst in badkamers en toiletten. Vaste ramen kunnen niet open en is meestal het goedkoopste. Het type raam dat niet open kan wordt vaak aan de voorzijde van de woning geplaatst.

Alle bovenstaande keuzemogelijkheden hebben invloed op de montagekosten. Bij Profi Kozijnen kunt u er zeker van zijn dat uw kunststof kozijnen vakkundig worden geplaatst. Wij gaan altijd voor topkwaliteit en gaan pas weg als alles klopt.

Besparen op kosten dankzij kunststof kozijnen

Warmte-isolatie
Wist u dat in een doorsnee woning al snel 15% van de warmte via ramen en deuren verloren gaat? Dankzij meerdere technologische innovaties behalen kunststof kozijnen tegenwoordig uitstekende isolatiewaarden. Wanneer we het over isolatie hebben moeten we kijken naar twee waarden, namelijk de U-waarde en de R-waarde. De gemiddelde U-waarde van kunststof kozijnen lag vroeger rond de 2,4. Vandaag de dag is deze waarde verbeterd tot een waarde tussen de 1,4 en 1,8 en kan het kunststof kozijn dus prima concurreren met het traditionele houten kozijn. De R-waarde wordt bepaald door de kwaliteit van het kunststof kozijn en het type glas dat in het kozijn wordt geplaatst.

Geluidsisolatie
Naast het warmte aspect moet er ook rekening worden gehouden met de demping van het geluid. Wanneer u in een drukke stad of straat woont is het prettig dat het kozijn niet al het geluid van buiten doorlaat. Warmte en geluidsisolatie gaan hand in hand. Zo hebt u bij een beter isolerend kozijn dus ook minder geluidsoverlast. Om een duidelijke kijk te krijgen op de mate van isolatie zijn de kozijnen ingedeeld in verschillende klassen. Deze klassen lopen van klasse 1 tot en met 6.

Geluidsniveau Vergelijkbaar met Klasse
50 dB Autoverkeer op 30 meter 1 (25 a 29 dB)
51-55 dB Koelkast die aanslaat 2 (30 a 34 dB)
56-60 dB Stemgeluid 3 (35 a 39 dB)
61-65 dB Verkeer op hoofdweg 4 (40 a 44 dB)
66-70 dB Geluid van een stofzuiger 5 (45 a 49 dB)
< 70    dB Vrachtverkeer 6 (< 50 dB)

Door te kiezen voor kwalitatief hoge kunststof kozijnen kunnen de kosten van uw kunststof kozijnen in eerste instantie hoger oplopen, maar dankzij de hogere isolerende waarde kunt u tot wel € 250 per jaar besparen op uw stookkosten. Ook hebt u aanzienlijk minder last van geluid van buitenaf.

Schüco kozijnen

Wij werken uitsluitend met de innovatieve profielsystemen van Schüco. Een Duitse marktleider die de afgelopen 25 jaar een uitstekende reputatie in de kunststofbranche heeft opgebouwd. Met Schüco haalt u topkwaliteit in huis. De aanschaf van kunststofkozijnen is een investering in wooncomfort, energiebesparing, veiligheid en duurzaamheid. Wij helpen u graag om uw wensen te realiseren. Gedurende het hele traject kunt u bouwen op één vertrouwd aanspreekpunt. Zit zorgt voor een heldere communicatie.

Exacte prijs Schüco kozijnen

U hoeft alleen maar het contact formulier in te vullen en wij laten de exacte prijs bepalen door één van onze professionele adviseurs. U kunt natuurlijk ook gewoon telefonisch contact met ons opnemen. De professionele adviseur van Profi Kozijnen komt persoonlijk en vrijblijvend bij u thuis om de situatie ter plekke nauwgezet te analyseren. Samen met u inventariseert hij uw wensen. De toepassingsmogelijkheden van verschillende producten worden uitvoerig met u besproken. Neem nu contact op en wij helpen u graag kiezen!

Neem contact op