Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen bieden zeer veel voordelen en worden daarom steeds vaker overwogen. De toename van de populariteit van het kunststof kozijn heeft te maken met een aantal voordelen dat het kunststof kozijn biedt ten opzichte van het traditionele houten kozijn. Het is dan weliswaar een flinke uitgave, maar dankzij deze voordelen is het mogelijk om je investering op de langere termijn terug te verdienen.

Wat is het voordeel van een (Schüco) kunststof kozijn

Het kunststof kozijn heeft een aantal belangrijke voordelen. Dit type kozijn kan namelijk geld besparen op de energierekening vanwege de hoge isolerende waarde die de kozijnen hebben. Tevens zijn kunststof kozijnen ook nog eens volledig onderhoudsvrij.

Energie besparen met kunststof kozijnen

Als huiseigenaar draai je zelf op voor alle kosten die je woning met zich meebrengt. Het is dan ook prettig wanneer de kosten verlaagd kunnen worden. Een goede stap hierin is het verlagen van de energierekening. Vooral de wat oudere woningen zijn vaak slecht geïsoleerd, hierdoor gaat er onnodig veel warmte verloren. Het onnodig verbruiken van energie is natuurlijk zonde en ook nog eens slecht voor het milieu.

Wind en waterbestendig

Van alle typen en verschillende soorten kozijnen die we kennen, isoleren kunststof kozijnen het beste. Kunststof kozijnen zijn volledig wind en waterdicht. Dit kan veel comfort bieden in de koudere maanden. Je zit er namelijk niet op te wachten dat er bij onstuimig weer een constante tocht door je huis heen waait.

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvrij

In vergelijking met houten kozijnen zijn kunststof kozijnen volledig onderhoudsvrij. Dit houdt in dat je ze nooit hoeft te schilderen. Het kunststof dat wordt gebruikt in onze Schüco kozijnen is van een zeer goede kwaliteit. Het materiaal kent geen nadelige gevolgen van de Nederlandse weersinvloeden. Hierdoor gaat de kleur van het kozijn vele jaren mee en zal het dus niet vaal of blas worden. De strakke/nieuwe uitstraling van je woning blijft dus voor vele jaren behouden.

Hoe lang gaat een kunststof kozijn mee

De kunststof kozijnen van Schüco gaan gemakkelijk 50 jaar mee. Het aanschaffen van kunststof kozijnen wordt daarmee dus ook een éénmalige investering. Kunststof kozijnen kunnen we bestempelen als extreem duurzaam. Samen met het feit dat de kozijnen in die 50 jaar (bijna) geen onderhoud nodig hebben maakt het de keuze een stuk makkelijker. In de lucht rondslingerend vuil wordt door het kunststof niet aangetrokken, wanneer het toch in contact komt met eventueel vuil, dan valt het er simpelweg af.

Kunststof kozijn schoonmaken

Om de levensduur en de kleur nog langer te behouden kun je ervoor kiezen om het kunststof kozijn elke 10 jaar een kleine schoonmaakbeurt te geven. Dit kun je het beste doen door ze te behandelen met een zachte spons en warm water. Dankzij het vuil afstotende karakter van het kozijn is dit al voldoende. Ga beslist niet werken met bijtende of schurende middelen. Hierdoor kan het kozijn beschadigen en kun je blijvende plekken veroorzaken. Zit er een vlek die je niet kunt verwijderen met een spons of warm water? Neem dan gerust contact met ons op.

Speciale aandachtspunten:

    • Ga het kunststof kozijn nooit bijwerken met verf of andere middelen
    • Gebruik bij reiniging nooit bijtende of agressieve schoonmaakmiddelen
    • Gebruik bij het schoonmaken nooit een stoomreiniger
    • Reinig de kozijnen nooit droog, bij het droog reinigen van je kozijnen kun je krassen aanbrengen op het kunststof
    • Neem altijd contact met ons op bij niet verwijderbare vlekken

Hoe veilig zijn kunststof kozijnen

Wist je dat 40,4% van de inbrekers binnenkomt via de ramen en 40,7% binnenkomt via de schuifdeuren? Met de kozijnen van Schüco voel je de veiligheid zonder dat je deze ziet.
Een reeks beveiligingscomponenten zorgt voor een veilig gevoel, dit zijn componenten zoals: boorbescherming, het vastzetten van de grendelstang en uithefbeveiligingsinrichting. De moderne vergrendelingstechnologie en de vergrendelbare grepen voorkomen ongewenste inbraken via de ramen. Ook de ramen zijn inbraak bestendig, doordat deze doeltreffend worden verbonden met de glaslat.
Kunststof is een materiaal dat bij inbraakpogingen niet afbrokkelt. Het behoudt de volledige vorm en is daarmee een stuk veiliger dan hout. Naast het feit dat het materiaal op zichzelf al veilig is doet Schüco hier nog een stap bovenop door alle kunststof kozijnen uitvoerig te testen tegen inbraak.  Alle Schüco kozijnen zijn voorzien van het Politiekeurmerk veilig wonen. Naast dit kenmerk voert Schüco in hun eigen testcenter uitvoerig inbraak pogingen uit op hun eigen kozijnen om ze zo doorgaand veiliger te maken.

Professionele kozijnen geplaatst met vakmanschap

Het is natuurlijk belangrijk dat het kozijn zelf van hoogwaardige kwaliteit is. Echter ben je dan nog niet verzekerd van de voordelen dat een kwalitatief kozijn met zich meebrengt. Het vakkundig plaatsen van een kozijn is namelijk net zo belangrijk. Het moet goed aansluiten en zal dus op maat gemaakt moeten worden. Bij Profi kozijnen bewerken we het kozijn naar de ruimte waar deze moet worden geplaatst. Vervolgens zorgen onze gekwalificeerde vakmannen ervoor dat het kozijn deskundig wordt geplaatst. Profi Kozijnen werkt altijd met een stelkozijn. Dit stelkozijn wordt eerst geplaatst, waarna het nieuwe kozijn in het stelkozijn wordt getrokken. Een stelkozijn komt de levensduur en isolatiewaarde ten goede.

Bespreek de mogelijkheden
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning of pand? Neem gerust contact met ons op. Wij maken graag een vrijblijvende afspraak om samen de opties door te spreken.

[[[["field6","equal_to","Vragen \/ opmerkingen"]],[["show_fields","field3"]],"and"]]
1 Step 1
Achternaam
Straatnaam + huisnummer
Woonplaats
Telefoonnummer
Bel mij terug, voorkeur tijd:
Bericht
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder